Perubatan Alternatif - Teknik Alexander

Perubatan Alternatif - Teknik Alexander

Teknik Alexander tekanan pembasmian adalah salah satu ubat alternatif yang boleh didapati. Ia adalah satu cara untuk menyelesaikan masalah badan dengan cara yang bijak. Ramai orang melihat masalah dalam otot atau sendi mereka sebagai struktur dan oleh itu tidak berubah-ubah dan sering hairan dengan berlakunya sakit belakang, kekurangan penyelarasan, ketegangan dan tekanan. Teknik Alexander adalah satu cara untuk belajar bagaimana untuk menghilangkan rasa sakit ini, ketegangan, dan tekanan. Ia adalah satu disiplin pendidikan yang memberi tumpuan kepada koordinasi badan dan juga termasuk prinsip-prinsip psikologi dan membantu seseorang mendapatkan semula kebebasan bergerak, memperbaiki diri sendiri secara am yang menjejaskan sikap tenang, perhatian dan kawalan tindakan impulsif.

Teknik ini mengambil ia menamakan dari F. Mathias Alexander, yang pada tahun 1890-an dibangunkan teknik ini untuk meringankan penderitaan-Nya sendiri dari serak suara dan membantu beliau untuk menjadi seorang pelakon Shakespeare.

Semua kita mempunyai beberapa tabiat tidak sedar pergerakan dan kami juga memberikan tekanan yang tidak wajar pada diri kita sendiri. Kami pemalas, tunduk seperti yang kita berjalan, menggunakan kekerasan yang tidak perlu ketika melakukan perkara-perkara biasa. Kita menyalahkan masalah ini kepada aktiviti yang kita buat seperti sindrom carpal tunnel mengenai penggunaan komputer dan lain-lain Pokoknya adalah bahawa ia adalah bagaimana kita melakukan perkara-perkara yang mencipta masalah.

Idea asas Teknik Alexander adalah bahawa apabila tiada overworking otot leher, baki kepala ringan di bahagian atas tulang belakang. Ini adalah sangat penting kerana hubungan ini mempunyai implikasi dalam perjalanan seluruh badan yang melakukan. Ia koordinat, oleh dan besar, kualiti koordinasi badan. Graviti dan sistem saraf kita bekerja bersama-sama. Sikap tenang halus di kepala memulakan tindak balas anti-graviti badan dan menjemput tulang belakang untuk memanjangkan dan oleh itu, bukannya bungkuk atau mengekalkan kedudukan yang tidak fleksibel, kita boleh berdiri tegak dan menjadi fleksibel dan lembut.

Fleksibiliti badan dapat dilihat pada kanak-kanak. Perhatikan bayi dan melihat bagaimana mendirikan tulang belakang, bagaimana percuma sendi dan bagaimana baki kepalanya ringan di leher yang sedikit. Ia mempunyai sikap tenang agung. Tetapi sejak beberapa tahun, dengan memperoleh postur tertentu tidak sedar kita kehilangan erectness ini dan fleksibiliti ini.

Teknik Alexander adalah terutamanya satu proses pendidikan untuk diamalkan oleh pesakit berbeza dengan terapi penyembuhan. Tiada latihan rutin dan adalah bertujuan untuk digunakan apabila pergerakan kualiti yang dikehendaki. Teknik ini tidak mengesyorkan apa-apa latihan. penekanan adalah pada menggunakan kebebasan, dalam setiap tindakan, untuk memilih di luar dingin. Satu-satunya pengecualian adalah dua latihan yang ditetapkan dan perlu dilakukan secara berasingan. Salah satu adalah untuk berada dalam kedudukan yang separuh terlentang - kedudukan di mana seseorang itu terletak di belakang / beliau dengan tangannya di belakang kepala atau leher. Yang lain dipanggil "bisik Ah", dan ia digunakan untuk mengeluarkan usaha yang tidak perlu dalam penggunaan suara. Ini diajar oleh pengamal Teknik Alexander.

Nilai-nilai yang ditetapkan dalam kehidupan adalah kesabaran, kecekapan dan kebebasan. Mereka yang diharamkan adalah andaian silap, tabiat diri mengehadkan dan usaha yang tidak perlu. Para pelajar Teknik Alexander the diajar untuk mengubah tanggapan pendahulu mereka, tabiat dan rutin kebanyakannya automatik yang struktur yang tidak cekap dan fizikal mengehadkan. Latihan lisan dan amali bantuan diberikan manakala pemantauan dan membimbing untuk mencegah tabiat yang tidak perlu dan pengamal teknik ini menunjukkan ia pada diri mereka sendiri untuk berkomunikasi kecekapan kepada pelajar.

Dengan menggunakan teknik ini, anda boleh belajar untuk membuang tabiat berbahaya, memulihkan keyakinan akan diri anda dan meningkatkan jualan kesedaran anda. Anda, sebenarnya, mengukuhkan apa yang badan anda sudah tahu tetapi terlupa disebabkan oleh penggunaan panjang amalan berbahaya. Sumber dalaman anda datang ke hadapan dan anda dalam perjalanan ke tambahan yang keseronokan anda dalam semua aktiviti anda dan keselesaan anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar